vrijdag 5 november 2010

Bijzonderheden 5 november 2010

Vrijdag was er plotseling een natuurtoets die we vergeten waren te vermelden. Excuses daarvoor. De kinderen die er na het doornemen van de stof op donderdag voldoende vertrouwen in hadden hebben de toets gemaakt. Degenen die er niet genoeg vertrouwen in hadden kunnen maandag alsnog de toets doen. In het weekend kan er dan nog geoefend worden met het samenvattingenboekje. Het gaat om de samenvatting van hoofdstuk 2.


Volgende week is er op dinsdag de topotoets, die hadden we wel aangekondigd ;). En op vrijdag is er dictee van eenheid 3 van de spellingsmethode. De kinderen die thuis het dictee moeten oefenen hebben dit meegekregen, verder kan iedereen de komende week de laatste drie bordrijen nog eens doornemen. Komende week is er dus geen nieuwe bordrij!
  
Divali:
Het feest van het licht.


Op vrijdagmiddag hebben we Divali gevierd. Met zelfgemaakte lichtbakjes van klei en een waxinelichtje hebben we stilgestaan bij dit feest. Wil je er meer over weten, kijk dan eens hier. Je vindt er het verhaal over Divali. Maar maandag hebben we al een verhaal over Divali besproken. Dat vind je hier, maar liep heel anders. Hoe zit het nou echt? Nog een link: Zoals andere hindoe feestdagen significeert Divali vele verschillende betekenissen. Zo viert de ene de terugkomst van Rama, terwijl de ander de godin Lakshmi (godin van rijkdom/overvloed/succes/vrede) eert. Maar door iedereen wordt het gevierd met evenveel spiritualiteit en staat Divali voor vernieuwing in het leven. 


In het bericht hieronder is een schema voor de tafeltjesavond te vinden. Vandaag hebben we wat aangepast aan het schema. Kijk dus even goed of de afspraak niet is veranderd!


Fijn weekend allemaal en tot volgende week (bij de tafeltjesavond).


Juf Jennemiek en meester Erik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.