donderdag 18 november 2010

Bijzonderheden 19 november 2010

Het was een lekker druk weekje. Er wordt hard gewerkt, ook aan de Sintknutsels die al vorm beginnen te krijgen. We hebben vrijdagmiddag nog hard gewerkt aan de pieten voor het raam en de straat aan de muur, ook de stoomboot vaart bij ons de groep binnen.

Van Iris is een gedicht ingestuurd voor een poëziewedstrijd. Het komt ingelijst in of voor de klas te hangen. De moeite van het lezen zeker waard!

Denkt iedereen aan de surprises?! Nog twee weekjes en dan is het zover!

Aanstaande maandag en dinsdagmiddag gaan we klassendoorbrekende knutselopdrachten doen met groep 5 en de andere groep 6.

Kinderen die in groep 6a gaan knutselen (nou ja, vooral ook op de computer) moeten als het even kan een digitale camera en een kabel om foto's naar de computer over te brengen meenemen. Daarbij moeten ze zorgen voor wat karton (pizzadozen, crackerdoosjes enz) om een creatieve fotocollage te maken.

Kinderen die in groep 6b gaan knutselen moeten zorgen voor tenminste 1 literpak melk/yoghurt/vla (leeg ;) en een lege keukenrol. Kinderen die in de andere groepen gaan knutselen hebben geen bijzondere spullen nodig voor zover we weten.

Huiswerk:
Komende dinsdag is de Geschiedenistoets van het tweede hoofdstuk over de Romeinen. Let op: je moet weten wie de goden van de liefde, de handel en de oppergod waren bij de Romeinen! Verder kun je de samenvattingsles uit het boekje lezen en leren en op school kun je ook altijd nog even in het boek bladeren en je werkboekjes bekijken.
En dan zijn de toetsen weer even klaar en komt er weer gewoon maakhuiswerk mee naar huis.
donderdag: de deeltafels van 1 tot en met 5
Vrijdag: de bordrij.

We zijn verwend met plantjes voor op de tafels door Iris, erg leuk!
Volgende week woensdag mogen de kinderen hun schoen zetten, dus neem maandag gelijk een schoen mee met je naam op de zool!Niet vergeten!

Voor nu fijn weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.