vrijdag 18 februari 2011

Bijzonderheden 18 februari

Er is een nieuwe juf bij ons in de groep. Op donderdagmiddag en vrijdagmiddag komt eens in de twee weken juf Elisa de Boer ons helpen. Zij zit op de PABO.


De kinderen hebben de muurkranten van de polen gepresenteerd. Elk groepje heeft verteld wat ze hebben gemaakt en welke informatie het belangrijkste is.De juffen hebben dit beoordeeld en de winnaars bekend gemaakt.
Vrijdagmiddag was er een verrassing : Tijmen was op bezoek...gezellig hoor!


Rapporten
Maandag gaan de rapporten mee, in sommige rapporten zit een envelop met de handelingsplan(-nen) van uw kind. Willen jullie deze bekijken en, met handtekening, weer meenemen op de rapportenavond?


Huiswerk
Donderdag inleveren: De tekst van Nieuwsbegrip over de ooievaar. Met Nieuwsbegrip werken we tegenwoordig op school, zo kunnen jullie daar ook eens kennis mee maken.
Ook is donderdag het dictee van eenheid 6, leer de oude bordrijen! De dyslectische kinderen hebben het dictee meegekregen om te oefenen.


Vreedzame school
De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het thema 'Gevoelens'. De gevoelsbarometer wordt elke dag gebruikt en sommige kinderen schrijven regelmatig in hun 'gevoelsschrift'. Ten slotte hebben we afgesproken dat er een afkoelplek op de gang komt om... af te koelen dus, als je boos bent. Een andere manier om met je boosheid om te gaan is volgens sommige kinderen iets heel origineels waar we nog nooit van gehoord hadden maar wat we zeker eens gaan proberen: Als je boos bent kun je het best een lekker snoepje eten, met de nadruk op lekker want anders werkt het niet zo goed!


Als laatste: volgende week kun je een brief verwachten met verzoeken voor ouderhulp en andere inspanningen tijdens het project over onze wijk: "De Zonnebloem weet van geen wijken". Voor nu alvast: Wie heeft er een bedrijf in de wijk, of kent mensen die op de één of andere manier bij de wijk betrokken zijn en die iets kunnen betekenen voor de groep in het kader van dit project?


Tot volgende week op de ouderavond!


Juf Jennemiek en meester Erik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.