donderdag 7 oktober 2010

Bijzonderheden 8 oktober 2010

Afgelopen maandag zijn we naar het Filmhuis geweest om animatiefilms te beoordelen. We hadden een hele filmzaal voor onszelf. Luxe! Zeven animatiefilms hebben we bekeken en er zaten hele goede bij. Aan het eind van de voorstelling mocht iedereen één keus doorgeven. Dit was georganiseerd in het kader van het HAFF, het Holland Animatiefilm Festival. En het sloot mooi aan op het thema van de Kinderboekenweek: De grote Tekententoonstelling.

Op woensdag hebben we gekeken en geluisterd naar verschillende zelf gemaakte prentenboeken uit groep 6,  7 en 8. Britta en Tessel hebben ons prentenboek leuk gepresenteerd. Ik zal het zo snel mogelijk online zetten. De kinderen die niet aan dit prentenboek hebben meegewerkt hebben andere prentenboeken gemaakt, om voor te lezen aan de kleuters. Ook die zijn binnenkort online te zien.

De boekenmarkt was een groot succes, ondanks de natte ondergrond.
De kinderen hebben als echte handelaren hun oude boeken verkocht.

Op donderdag zijn we naar buiten gegaan om kleine diertjes te zoeken op het sportveld.In een doosje met een loep konden we deze goed bekijken en op de kijkkaart kon iedereen zijn dier vinden. Juf, juf ik heb een worm, pissebed, langpootmug, engerling, oorworm, schorskever, mier ,spin!!!!
En ik heb er heel veel, maar ze eten elkaar op! Kortom ze hebben genoten. Daarna een observatieschema invullen en een detailtekening maken en de middag was veel te snel om.

Op vrijdag hebben we het echte verkeer op het verkeersplein nagedaan, voetgangers, fietsers, auto's ,politie, stoplichten....alles was er.
Volgende week donderdag gaan we dit nog een keer doen, dus je mag je step, skeelers of wave bord meenemen.
De tekeningen van Sanne,Iris, Tijmen, Nuria en Stan zijn door de groep uitgekozen om mee te doen aan de tekenwedstrijd van de boekenwinkel 'Alice in Wonderland'.Ze staan ook op de site.

Voor volgende week hebben de kinderen een huiswerkblad cijferen meegekregen. Het van elkaar aftrekken en lenen is hierbij het oefenpunt. Graag even over de schouder(tjes) meekijken!
Dus voor donderdag de bordrij leren en het huiswerk maken.
Voor nu fijn weekend!
meester Erik en juf Jennemiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.