vrijdag 17 september 2010

Bijzonderheden 17 september 2010

Dat was een druk weekje. Maandag hadden we een uitgebreide brandveiligheidsles, waarbij van alles rondom dat onderwerp werd uitgelegd. Hoe ontstaat brand, wat kun je ertegen doen, wat moet je doen als je zelf vlam vat (nou ja, je kleren dan), hoe moet je omgaan met vuurwerk, wat kun je doen om aan rook te ontsnappen. Heeft iedereen rookmelders thuis??
Woensdag hebben we de hele ochtend techniekles gehad. Dat was erg leuk en leerzaam. Aan de hand van 12 opdrachten werden verschillende technische onderwerpen behandeld. Elektriciteit, magnetisme, gewicht, tandwielen enz. Iedereen mocht een button maken en een eigen ketting ontwerpen. En de fiets van Jayci werd aan een test onderworpen. De foto's van de brandveiligheidsles en de techniekochtend zijn inmiddels via de mail verstuurd. Niet ontvangen? Dan sta je niet op de mailinglijst en kun je het best je mailadres nog even doorgeven: e.ooms@zonnebloem-denhaag.nl en j.vandenbeemt@zonnebloem-denhaag.nl.
Dan de Kinderboekenweek. Binnenkort gaat die van start, we zijn nog druk met de voorbereidingen bezig: al dan niet digitale prentenboeken maken. Wil je thuis nog eens een digitaal prenteboek bekijken: Yurls
Volgende week mag iedereen zijn of haar lievelingsprentenboek van thuis meenemen.
De eerste boekbesprekingen zijn alweer geweest. Erg professioneel voorbereid hoor allemaal! Er komen af en toe nog vragen wanneer de boekbespreking ook alweer is gepland. Kijk onder de berichten hier, ze staan allemaal in de agenda!
Nog meer boeken: We zijn pas naar de bibliotheek geweest en alhoewel het leuk is om de bibliotheek je eigen boek uit te kiezen, willen we proberen het anders te regelen. Welke ouders vinden het leuk en hebben tijd om eens in de 5/6 weken naar de Sebroekbibliotheek te gaan om voor de klas boeken te halen. In de klas zorgen we voor een wensenlijstje (auteur, of titel, of onderwerp). En we zorgen voor kratten om de boeken in te vervoeren. Het bibliotheekpersoneel wil vast helpen met uitzoeken, daar proberen we voor te zorgen? Als je dit ziet zitten, laat het ons dan even weten!
Donderdag 23 september gaan we naar het Museon, we vertrekken gelijk om 8.45 uur, even de tas binnen hangen en weer naar buiten in de rij...dan kunnen we gelijk de bus in.
Over een tijdje, donderdag 28 oktober, gaan we naar de schoolvoorstelling van Peter en de Wolf in de Dr. Anton Philipszaal. Wie wil er mee?
Volgende week dinsdag Prinsjesdag.
woensdag: gaan de meesters en juffen aan het werk en zijn de kinderen vrij!
Het huiswerk:
De kinderen hebben de tafels goed geleerd, ze waren dan ook trots op de resultaten. En wij ook. Voor volgende week donderdag staan de tafels van 6 en 7 op de planning. Ze worden weer door elkaar gevraagd.
Het maakhuiswerk is een blad met sommen over oppervlakte. Bij de schapen in de wei moet je een hek plaatsen. Het hek is bovenaan getekend. En op hoeveel hokjes staan de schapen?
De stickers staan ook op hokjes, maar met de rare vormen moet je even passen en meten hoeveel hokjes er zijn. Donderdag inleveren.
Natuur leren blok 1. Volgende week vrijdag is de eerste Natuurtoets. Iedereen heeft thuis het samenvattingenboekje. Daarin zoek je de eerste Natuursamenvatting en de bijbehorende voorbeeld(!)vragen op om te leren en te behandelen. Dit moet een goede indruk geven van wat er allemaal in de klas is behandeld. Samen met goed opletten tijdens de les moet dit zorgen voor een leuk toetsresultaat. Veel succes!


Waar is dit?


2 opmerkingen:

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.