donderdag 9 september 2010

Bijzonderheden 11 september 2010

De etalages zijn nu allemaal af, afgelopen vrijdag hebben een aantal kinderen nog een reclameposter gemaakt voor hun winkel en vervolgens hebben ze gespeeld in de winkelstraat.

Op naar het volgende 'projectje': de Kinderboekenweek. De groep is in tweeën gesplitst. De ene helft maakt prentenboeken voor de kleuters, de andere helft schrijft korte verhalen waarvan er één wordt gekozen om als digitaal prentenboek bij de opening van de Kinderboekenweek te laten zien. We hebben een paar foto's uit het medialokaal via de mail gestuurd. Dit is in verband met de privacy trouwens de standaard manier om foto's te delen. Niet via de klassensite dus. Ergens wel een beetje jammer, want een plaatje maakt een bericht altijd net wat aantrekkelijker. Vandaar:

Waar is dit?
(twee punten voor een ècht goed antwoord!!)

Deze week was meester Erik maandag ziek. Gelukkig vonden de meeste kinderen het leuk om verdeeld te worden (over de andere groepen ;). Dinsdag hebben we wat werkschade ingehaald, woensdag stond in het teken van de 'leswisseling' die nu alweer wat gestroomlijnder verloopt. En Rashan heeft uitgelegd hoe een schaal op een kaart werkt. Toch Rashan??

Het huiswerk voor volgende week is de topografie die deze week al mee is gegaan naar huis. Gebruik de kaarten om te leren waar de provincies en de hoofdsteden van Nederland precies te vinden zijn. Als geheugensteun het liedje over de provincies. Let op dat je niet alleen de afkortingen leert, maar de hele namen!! En alle aardrijkskundige namen beginnen met een .... Juist! De toets is volgende week vrijdag.
Bovendien wordt donderdag gekeken of iedereen de tafels van 1 t/m 5 door elkaar op tempo kan maken. Dit gaan we elke week doen , een klein toetsje van een paar tafels.

Aanstaande maandag krijgen we een voorlichting over brandveiligheid van de brandweer.
Voor aanstaande woensdag 15 september (Techniekochtend) en maandag 4 oktober (Filmhuis) is inmiddels voldoende ouderhulp. Bedankt!

En volgende week beginnen we met de eerste boekbesprekingen. Kijk op de agenda onderaan deze pagina, daar staat wanneer je aan de beurt bent. Benieuwd of iemand een boek over meester Jaap gaat bespreken, die is erg populair op het moment tijdens het eten en drinken. En meester Erik laat mij( jennemiek) steeds de leukste verhalen voorlezen, vraag maar eens aan de kinderen! Sommige kinderen willen graag een Powerpoint laten zien tijdens hun boekbespreking. Dat is een leuk idee, maar absoluut niet verplicht!! En bovendien gaat het om het verhaal en zeker niet om de power point.
Ook is er maandag verkiezing voor de leerlingenraad . De kinderen die de groep willen vertegenwoordigen mogen maandag een speech houden zodat de andere kinderen uit de groep kunnen kiezen welke twee kinderen de klas mogen vertegenwoordigen. Echte politiek in groep 6a!
Voor nu fijn weekend, en inderdaad geen maakhuiswerk.

3 opmerkingen:

  1. het binnenhof met prinsjesdag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. binnenhof bij madurodam

    Rianne Toetenel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel goed, het Binnenhof. En inderdaad, in Madurodam! Soms duurt het even voordat je je reactie hier terugziet, omdat ik deze eerst moet 'goedkeuren'. Pas als dat is gebeurd, komt hij hier te staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.