donderdag 26 mei 2011

Bijzonderheden 27 mei

Omdat we volgende week op schoolreisje gaan en er maar een kort weekje is, zijn er deze keer geen echte bijzonderheden, ook geen huiswerk, maar alleen wat huishoudelijke mededelingen!


Over het schoolreisje:




Net als in vorige jaren gaan de leerlingen van groep 6 zelfstandig in groepjes rondlopen tijdens het schoolreisje. We gaan ervan uit dat de kinderen dit aankunnen maar hebben natuurlijk wel jullie instemming nodig. Als je akkoord bent met het zelfstandig rondlopen in Blijdorp, laat dit dan even weten door een antwoord op het mailtje daarover. Heb je die mail niet ontvangen, dan kun je ook een apart mailtje sturen naar: e.ooms@obszonnebloem.nl Voor kinderen van wie de ouders dit echt niet zien zitten zorgen we voor begeleiding. Laat dat dan wel even weten!

Hieronder leggen we uit wat de bedoeling precies is aanstaande woensdag.

Om 8.30 u. verzamelen we in de klas. Tien minuten eerder dan normaal gesproken de bel gaat, want de bus vertrekt al om 8.45 u.!

Als we in Blijdorp aankomen lopen we met z'n allen naar een centrale plek waar we ook gezamenlijk zullen lunchen.


Daarna gaan ze in groepjes van 4-6 kinderen uit elkaar om door het park te lopen.



De groepjes zijn gebonden aan duidelijke afspraken:

- je verliest elkaar niet uit het oog,
- je spreekt samen af wat je gaat doen,
- bij twijfel over de volgende bestemming is er een 'groepsleider' die de knoop mag doorhakken. Diegene is door de kinderen zelf gekozen met instemming van de leerkracht.
- is er toch nog een probleem dan wordt contact opgenomen met de leerkracht die op een vooraf afgesproken centrale plek te vinden is.


Groep 6a neemt drie leerkrachten mee en een onderwijsassistent. Iedere leerling krijgt een plattegrond en van tevoren zijn al plannen gemaakt voor de dag. Voor noodgevallen (die we natuurlijk niet verwachten) en voor het verzamelen hebben de groepjes allemaal 1 mobiele telefoon bij zich. Wie dat zullen zijn moeten we nog even afspreken. Verder zijn er natuurlijk ook nog drie andere groepen van de Zonnebloem die door Blijdorp lopen. Bij de groepen vijf zijn ouders aanwezig die ook voor de andere Zonnebloemers nog een oogje in het zeil kunnen houden.


Op een gegeven tijdstip verzamelen we op de afgesproken plek. De kinderen krijgen dan allemaal vanuit het arrangement een patatje, wat te drinken en een ijsje. Na de lunch lopen we gezamenlijk naar het Oceanium voorin Blijdorp, waar de kinderen nog wat kunnen rondkijken en eventueel een souvenirtje kunnen kopen. En daarna gaan we weer naar school.

Wat moeten/mogen de kinderen meenemen?- € 5,00 zakgeld (maximaal)
- snoep (om uit te delen, dus dan krijg je ook van anderen wat), geen kilo's want teveel nemen we in en wordt door de juf en de meester opgegeten >> voor juf Jennemiek daarom suikervrij snoep ;)
- geschikte kleding, denk aan het weer!
- een fototoestel, natuurlijk op eigen risico. Gemaakte foto's graag even mailen, dan kunnen er opstellen gemaakt worden!
- per groepje 1 mobiele telefoon, wie dat wordt kiezen we nog even

Wat niet mee mag:lollies
frisdrank
kauwgum
zonnebloempitjes (hoe toepasselijk ook, maar al die schilletjes....)

We hopen op een gezellige en mooie dag in Blijdorp!



Geen echt huiswerk dus volgende week, maar je kunt misschien wel wat gaan oefenen voor het verjaardagsfeest van de juf en de meester. Dat vieren we lekker in de klas, op de dag van het Zomerfeest (8 juni). De kinderen hebben al een intekenlijst voor optredens opgehangen die aardig begint te vullen, dus dat belooft wat!!!


Volgende week volgt hier wellicht nog een klein berichtje over.

Voor nu een fijn weekend allemaal!

juf Jennemiek en meester Erik



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.