donderdag 13 januari 2011

Bijzonderheden 14 januari 2011

Deze week hebben we een aantal methodetoetsen gedaan: rekenen en geschiedenis. Veel in de 'toetsstand' zitten dus, maar daarbuiten hebben we ook wel ontspanning gezocht met wat spelletjes, toneelstukjes en knutselen.

De eisen aan het knutselwerk worden steeds hoger, maar daartegenover staat dat de kinderen ook steeds mooiere kuntswerken produceren! Aanstaande maandag wordt er bijvoorbeeld een sneeuwpop gemaakt. Daarvoor heeft iedereen een witte sok nodig en wat wc-rollen. Eigenlijk zou dit donderdag al gebeuren, maar juf Jennemiek was toen thuis om voor een ziek kind te zorgen. En bovendien had lang niet iedereen de benodigde spullen bij zich. Dus aanstaande maandag alsnog meenemen!! Want de juf heeft dit dagje geruild met de meester. Handig die duo's.

Van de penningmeester van de ouderraad kregen we een overzicht van de ouderbijdragen. Daaruit blijkt:

voldaan in 2010-2011: 25 leerlingen (6 nog niet)
voldaan in 2009-2008: 30 (2 nog niet)
voldaan in 2008-2009: 31 (1 nog niet)

Het verzoek is natuurlijk om de openstaande bedragen alsnog over te maken aan de penningmeester van de ouderraad: € 40,— (per jaar) op giro 462534 ten name van OR De Zonnebloem te Den Haag.

Met begrijpend lezen hebben we het over de Moerdijkbrand gehad, de kinderen wisten al veel, maar nu weten ze ook wat je moet doen als je de sirene hoort op een andere dag dan de eerste maandag van de maand om 12.00 uur.

Komende week beginnen we met de Cito-toetsen rekenen, begrijpend lezen, spelling en woordenschat van midden groep 6 (de zogenaamde M6 toetsen). Alhoewel het wel belangrijke toetsmomenten zijn, is het niet zo dat er thuis hard geoefend moet worden hiervoor. Er kwamen vragen daarover, vandaar dat we dit in het algemeen even vermelden. Onstpannen en geconcentreerd aan de toets beginnen is het belangrijkste. Dus lekker uitgerust op school verschijnen! De meeste toetsen worden 's ochtends afgenomen.

En omdat we volgende week toetsen is er geen huiswerk voor volgende week, alleen de bordrij natuurlijk.
De kinderen zijn afgelopen week weer even gecontroleerd en luisvrij bevonden, dat is fijn en om dit zo te houden willen we graag wijzen op het nieuwe luizenpluisschema dat hier op de site staat.
We hebben bijna al het geld voor de klok van Thijmen binnen, de rest graag z.s.m. in een envelop meenemen naar school!
Willen jullie ook aan de rapporten denken.
Voor het project kunnen jullie alvast theedoosjes e.d. gaan sparen. Ook tijdschriften zijn welkom. Voor het verven zijn we op zoek naar oude plasticborden
( groot) of grote plastic deksels.
Maandag a.s. weer verkeersplein, dus zet de steppen en waveboarden klaar in de fietsenstalling.
Voor nu een fijn weekend, meester Erik en juf Jennemiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk, een reactie!
Iedereen mag reageren. Houd wel rekening met het volgende:
Reacties zonder naam worden niet geplaatst.
Wees vriendelijk voor elkaar.